Standing Tree

Over mij
Emiel Nijenhuis
Geboren in Achterhoek waarna ik begin 20 naar Enschede ben verhuisd om daar te gaan studeren. Na een opleiding commerciële economie heb ik small business afgerond met een specialisatie in veranderkunde en kennismanagement. Na mijn studie ben ik bij TSM Business School begonnen als innovatieversneller en volgde ik nog een studie professioneel projectmanagement (PPM). Een leerzame periode waar ik bij veel organisaties in de keuken mocht kijken. Na een aantal jaren voelde ik dat het tijd was voor verandering. Ik besloot ontslag te nemen en een eigen onderneming op te richten genaamd Koffie & Bubbels met een focus op Generatieleren en team- en organisatieontwikkeling.

In mijn tienerjaren had ik naast interesse in het ondernemerschap ook interesse in het spirituele. Ik las er veel boeken over en begon steeds meer te merken en te voelen dat de weg van de mentale studies me eigenlijk steeds meer afbrachten van waar het in het leven in essentie over gaat. Toen ik een paar jaar in Enschede woonde ben ik begonnen met een ZEN meditatiecursus welke ik dagelijks in de praktijk bracht gedurende een aantal jaren.

Na mijn ZEN opleiding kwam ik eind twintig in aanraking met het Sjamanisme en al snel voelde ik aan alles dat dit pad een pad was waar ik naar verlangde. Een pad van bewustwording op alle vlakken van het leven. Ik schreef me telkens weer in voor workshops en na een aantal jaren heb ik mij gecommitteerd aan een intensief persoonlijk ontwikkeltraject wat nu al meer dan 8 jaar duurt. Niet een traject van af en toe een training maar een intensief studentschap met dagelijkse studie en veel commitment. Een proces van vallen en opstaan en leren te zien welke energieën er spelen, wat er onder de oppervlakte speelt bij zowel bij mezelf, anderen, als maatschappelijke situaties. Tijdens dit studentschap heb ik ook healing en reading technieken geleerd welke ik vanuit mijn eigen praktijk Standing Tree en Living your Nature in de praktijk breng.

Samen met mijn vrouw en twee kinderen wonen wij in Elp (Midden-Drenthe)
Sjamanisme kent zoveel diepgang, wijsheid en lagen van bewustzijn dat het omschrijven in woorden lastig is. Wel neem ik je graag mee in wat Sjamanisme voor mij persoonlijk betekent. Voor mij persoonlijk brengt het Sjamanisme bewustzijnsverruiming op alle lagen van het leven en betekent het voor mij in verbinding zijn met alles wat er is, de natuur, aarde, het grotere geheel. Bewustzijn dat de aarde, en alles wat er leeft bezield is.


Wat mij aanspreekt in het Sjamanisme is dat de verantwoording voor ons leven in essentie altijd bij onszelf ligt en we daardoor dan ook ten alle tijden terug hebben te keren naar onszelf. Niet vanuit een schreeuwend ego maar vanuit een diepere aanwezige/gegronde staat van zijn waarin we voelen/helder weten wat de bedoeling is om te doen en dan vanuit hier keuzes te maken, te ontwikkelen, te veranderen. De kracht in ons zelf te leven, in plaats van kracht buiten onszelf te leggen.

Van waaruit ik werk, Sjamanisme